suunnistuskokemuksia jaossa

Mitä ihmettä?

Idea tähän sivustoon syntyi pikku hiljaa usean osatekijän summana, pohjimmiltaan kai kuitenkin rakkaudesta lajiin. Suunnistus on minulle elämäntapa, metsään pääseminen todellinen nautinto ja kisamatkat täynnä kokemuksia ja muistoja. Huhupuheet, kavereiden naureskelut, omat kokemukset, lasten hymyhuulet – syitä lajista kertomiseen on valtavasti. Vaikka välillä tuntuu, että aika kultaa suohonvajoamisten ja niskapaskojen muistot ja hehkun vastarakastuneen poskipunaa joka viikko, koitan pysytellä realismin rajoilla ja rauhoitella haluani lisätä kultareunukset joka tarinaan. Tosi asiassa kyse on useinkin ihan arkisesta aikatauluttamisesta, valintojen tekemisestä, likapyykin pesemisestä ja pettymysten käsittelemisestä. Katsotaan, mitä kaikkea kaksisormijärjestelmäni teksteihin lopulta siivilöi.

Tavoitteena hymyjä

Omat tavoitteet lajin parissa ovat vaihdelleet ja tulevat varmasti niin tekemään myös tulevaisuudessa. Menestystavoitteita kilpailullisesti ei itsellä juuri nyt ole – mutta laji on siitä hauska, että niitä voin kyllä vielä tulevaisuudessa hankkia, jos virtaa vain riittää. Puhdas suunnistussuoritus on sitä euforiaa, jota ei koskaan saa liikaa. Jos blogitekstien tai sarjisten kautta saan tuotua hymyn lukijan huulille, koen saavuttaneeni tämän sivuston kanssa asettamani tavoitteet. Mikäli lukemansa perusteella joku vieläpä innostuu lähtemään kokeilemaan tätä upeaa lajia, olen ylittänyt villeimmätkin kuvitelmani.

 

Sarjis inspiroi

Yhteistyössä serkkuni Kia Leskisen, tulevan graafisen suunnittelijan ja fantastisen taiteilijasielun, loimme Mutsi-sarjiksen, jonka jaksot löytyvät tältä sivustolta. Monelle meidän suvun suunnistustaustan tuntijalle voi tulla yllätyksenä se, että Kia ei harrasta suunnistusta. Kyllä, meidän suvussa on sellaisiakin mustia lampaita! Itse asiassa Kia ei tiedä juuri mitään lajista, mikä tekeekin meidän yhteistyöstä aivan hersyvän hauskaa!

Perheestä materiaalia

Lapsia tällä mutsilla on nyt neljä, oikein passeli määrä ja vähintäänkin riittävästi vilskettä. Kaikki neljä kirmaavat jo itsenäisesti suunnistuskisoissa, joten jännitettävää maalisuoran varrella piisaa sitäkin. Nähtäväksi jää, kuinka paljon itse malttaa, ehtii tai ylipäätään enää pääsee metsään. Myös mies, meidän molempien vanhemmat ja kaikki sisaruksemme puolisoineen suunnistavat. Eiköhän tästä kombosta materiaalia synny.

 

Osana yrittäjyyttä

Toimin yrittäjänä omassa yrityksessäni Sporzzissa ja tarjoan paitsi suunnistukseen liittyvää toimintaa ja valmennusta, myös paljon juoksu- ja hyvinvointipuolen toimintaa. Yksi monipuolisen yrittäjyyteni lempilapsista on tämä #mutsisuunnistaa-kokonaisuus, jonka kautta pääsen entistä enemmän syventymään yhteen elämäni rakkauksista, suunnistukseen.

Sivustolta löydät Mutsi-verkkokaupan sekä satunnaisesti myös mainoksia, tuotesuositteluja, kaupallista tavaraa tai vaikkapa tapahtumavinkkejä. #mutsisuunnistaa -brändini rakentuu villien ideoiden ja kaikenlaisen rohkean testailun myötä. Otan vastaan mielelläni myös ehdotuksia, parannuksia, toiveita tai vaikka yhteistyövinkkejä. Mukavia hetkiä #mutsisuunnistaa-sivustolla ja ollaan yhteyksissä!

– Anna O